Wystarczy mała zmiana w diecie, a różnica ogromna i efekt znakomity! Odejście od tradycyjnego białego pieczywa w kierunku pieczywa o niskim wskaźniku IG pomaga zapobiegać chorobom naczyniowym i cukrzycy.
Chleb IG jest jedynym z przykładów najlepiej sprzedających się, oryginalnych produktów o niskim wskaźniku indeksu glikemicznego. Dodatkową zaletą jest jego doskonały smak.
Skrót IG pochodzi od określenia „indeks glikemiczny”, który jest parametrem klasyfikującym żywność pod kątem wpływu na poziom cukru we krwi.
Produkty, które podnoszą poziom cukru we krwi powoli i nieznacznie oznaczane są w skali IG niskimi wartościami, natomiast te, które działają szybko i bardzo podnoszą poziom cukru – mają wysoki wskaźnik IG. Produkty o niskim IG zapewniają organizmowi stały, niewielki dopływ energii, czyli sprawiają, że dłuższy czas czujemy się syci. Produkty wysokie w skali IG dają tzw. bombę energetyczną, co oznacza, że po chwilowej sytości szybko znów stajemy się głodni i sięgamy po przekąskę.
Wartość odżywcza Chleba IG
Chleb IG to idealna propozycja dla konsumentów odżywiających się w sposób świadomy, szczególnie tych, którzy w swoim jadłospisie umieszczają produkty zgodne z dietą opartą na wiedzy o indeksie glikemicznym. Możemy do nich zaliczyć zarówno osoby cierpiące na schorzenia cywilizacyjne (otyłość, cukrzyca typu 2, choroby układu krążenia itp.), jak również osoby zdrowe, które po prostu chcą utrzymać dobrą formę.
POLECAMY dostępny w całej naszej sieci.