W Nowym Roku 2018, pijemy Herbaty Basilur :)

Nowość na półce, niezapomniany smak herbaty.
Od jakiegoś czasu w naszych sklepach można zakupić herbaty Basilur!
Basilur – tradycja dla nowoczesnych herbaciarzy

 

U nas w Społem goszczą na półkach wspaniałe herbaty. Próbuj, smakuj, nie zawiedziesz się.
BASILUR to tradycyjna mieszanka herbat łącząca w sobie nietuzinkowe smaki.

Polecamy herbaty:

DOSKONAŁA NA ROZPOCZĘCIE DNIA:
FROSTY MORNING-Naturalna czarna herbata cejlońska OP, bez dodatków.


Propozycja herbaty śniadaniowej, o intensywnym aromacie i bursztynowym kolorze naparu. Rozgrzewający kubek tej czarnej, klasycznej herbaty cejlońskiej doda Ci energii na cały dzień.

Waga netto: 85g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: OP (Orange Pekoe)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

FROSTY EVENING. Czarna herbata cejlońska, naturalne owoce moreli, skórka pomarańczy, kwiaty nagietka oraz naturalne aromaty pomarańczy i mandarynki.

Polecamy tą herbatę szczególnie zimą na rozgrzanie. Zaparz czajniczek tej pysznej mieszanki, a w całym domu rozniesie się słodki aromat egzotycznych owoców pomarańczy i mandarynki.

Waga netto: 85g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: OP (Orange Pekoe)


Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.


powrót